HO(O)GE(N)VEEN

HOOFDPAGINA

 
Terug naar het titelblad
Familenaam Ho(o)ge(n)veen: register van voornamen (index on first names)
Algemene Informatie
Register van familienamen (index on last names)
Links
Register van takken (index on trees)

Register van dubbele familienamen

Bijzondere voornamen
E-MAIL voor Anthony Hoogeveen

Algemene Informatie

Bericht van Anthony Hoogeveen (januari 2023)

Met het overlijden van mijn vader Gerard Hoogeveen in 2021 op 90-jarige leeftijd, zijn de activiteiten rondom deze website stil komen te liggen. Gerard heeft veel onderzoek gedaan over een periode van 30 jaar met deze verzameling van genealogische gegevens als resultaat. Het zou zonde zijn om niet in ieder geval een poging te doen deze informatie up to date te houden. Via mijn mailadres anthony-hoogeveen@wxs.nl kan informatie verstrekt worden en probeer ik eventuele vragen te beantwoorden.

Mijn naam is Gerardus Petrus Louis Maria (Gerard) Hoogeveen. Ik heb deze Hoogeveen-site opgezet om meer bekendheid te geven aan mijn verzameling van genealogische gegevens van personen die de familienaam Hoogeveen, Hogeveen, Hoogenveen en van Hoogeveen dragen.

De verzameling omvat inmiddels 36 takken waar ieder thans levend familielid inpast: één tak "van Hoogeveen" en 35 takken "Ho(o)ge(n)veen". Naast deze "levende" takken zijn er nog enige doodlopende takken waar de naam Ho(o)ge(n)veen niet langer voortleeft door het ontbreken van naamdragende nakomelingen.

Niet alle dragers van de familienaam zijn nu ook daadwerkelijk op de Hoogeveen-site te vinden. Er moet immers rekening gehouden worden met het aspect van bescherming van persoonsgegevens omdat er sprake is van een op internet toegankelijke systematische verzameling van persoonsgegevens rond een bepaald kenmerk (de familienaam). Om niet in aanvaring te komen met de wet persoonsregistraties houd ik de uitgangspunten aan die gehanteerd worden voor de op aanvraag beschikbaar zijnde kopieen van persoonskaarten van overleden personen. Dat houdt in dat van levende personen slechts gegevens worden gepubliceerd, als die ook op de persoonskaart van een overleden ouder, schoonouder of kind voorkomen.

De persoonsgegevens van echtgenoten en relaties zijn nog in behandeling. Ook de "dode"takken zijn nog niet compleet. Het blijkt veel tijd te kosten om die gegevens naar de internet-site over te brengen. Er wordt slechts zo nu en dan aandacht aan besteed want bezig zijn is weliswaar goed maar het moet niet ontaarden in werken. De site blijft echter voortdurend in ontwikkeling.

Links
..
Websites voor algemene genealogische informatie
..
Centraal bureau voor genealogie
Nederlandse Genealogische Vereniging
Wie was wie
Family Search
WorldGenWeb
Best Ancestry DNA tests
..
Websites met genealogische informatie over personen met de familienaam Ho(o)ge(n)veen
..
Jan Arie van Hengel
Louk Lapikás
Ann Schlitt
..
Niet-genealogische websites van personen met de familienaam Ho(o)ge(n)veen
..
Gregg Hoogeveen
Irrigatie ontwerpen Rob Hoogeveen
Hoogeveen & Partners Hoorn
Hoogeveen Mode
Hoogeveen & Partners Amsterdam
Jans Hoogeveen Smilde

   Terug naar de bovenzijde van de pagina